• Fri fragt over 600,-. Ellers fra kr. 49
  • Hurtig levering: 1-3 hverdage
  • Prisgaranti - Altid konkurrencedygtige priser

Boldguide

Hvad skal man fokusere på, når man vælger en golfbold?

De forskellige typer golfbolde

Når vi skal vælge en golfbold, skal man beslutte, om den skal have fokus på Distance (længde) eller Control/Feel (kontrol/følelse). Vælger man f.eks. en golfbold med meget distance, vil det gå udover ens feel med bolden. Man kan desværre ikke få begge dele i en bold, og man bliver derfor nødt til at træffe et valg, omkring hvilke egenskaber der passer bedst til en.

Distance

Bold med distance er designet til at reagere hurtigt, så snart den er ramt, hvilket er med at producere den maksimale hastighed. Som resultat deraf giver disse bolde generelt længere afstande fra tee, men samtidig vil noget af kontrollen med bolden blive formindsket. F.eks. vil det være sværere at stoppe bolden hurtigt på greenen.

Control

Bolde med control er designet til at reducere boldens spin i luften, når den er skudt afsted. Samtidig hjælper det imod hook og slice, når der slåes. (Hook: bolden går til venstre. Slice: bolden går til højre. Dette gælder for en højrehåndet golfspiller og er omvendt for en venstrehåndet golfspiller).

Spin

Bolde med spin skaber mere side- og backspin og er med til at give bolden en højere baneflugt og dermed en kortere afstand. Det medfører også, at boldene er bedre til at stoppe omkring greenen.

Konstruktionen af golfbolden

Måden, hvorpå en golfbold er sat sammen på, er en af de grundlæggende årsager til, at golfboldene opfører sig forskelligt, når de bliver ramt.

På nuværende tidspunkt findes der 1, 2, 3, 4 og 5-lags bolde. Hver enkelt måde er udviklet til at hjælpe golfspilleren med at nå sine specifikke mål. Producenterne arbejder dog hele tiden på at finde nye metoder og forbedringer, hvilket man så, da 5-lags bolden kom på markedet.

 

1-lags bolde

Ikke overraskende er denne golfbolds kontruktion af et stykke. Designet er primært til begyndere og til brug på driving range. Denne type bold bruges dog sjældent som en bold, man spiller med. 1-lags golfbolde består en solid kerne med dimples støbt i. Disse bolde er billige og giver ikke meget længde grundet deres lave kompression.

 

 

2-lags bolde

2-lags golfbolde bruges flittigt af dagligdags golfspillere, da den komprinerer holdbarhed og maksimal afstand. Den grundlæggende konstruktion består af to dele, hvor kernen som regel er lavet af hårdt gummi. Den faste følelse af 2-lags golfbolde giver længere afstand, men ofte på bekostning af control og feel. 2-lags golfbolde er med til at give gennemsnitlige golfspillere tiltrængt distance både i luften og på jorden.

 

 

3-lags bolde

3-lags golfbolde har ligesom 2-lags en solid gummikerne. Skallen på en 3-lags bold er en blød syntetisk plast, som er meget blødere end på 2-lags bolde. Det er med til at give spin på bolden for bedre kunne styre den igennem luften og omkring greenen. Det tredje stykke af konstruktionen er stykket mellem kernen og skallen. Et lag af forbedret flydende gummi tilsættes omkring kernen, som er med til at forøge spinnet i bolden.

 

 

4-lags bolde

Hvert lag i 4-lags golfbolden er designet med et bestemt formål. Når alle lagene i en 4-lags bold arbejder sammen, giver det længde fra 2-lags bolden og det bløde feel fra 3-lags bolden. Kernen er lavet af blødt gummi, som er designet til at give en eksplosiv distance. Det inderste lag overfører energien fra slaget til kernen. Det 4. lag (det ekstra lag sammenlignet med 3-lags golfbolde) er designet til at forøge distancen fra driveren uden at reducere spin fra jernet. Skallen på en 4-lags bold er, hvor det største feel kommer fra og samtidig det tyndeste lag på golfbolden.

 

5-lags bolde

5-lags golfbolde er forholdsvis nye på golfmarkedet. De er designet med en ekstrem blød lav-kompressions kerne, som er med til at forøge kraften og lavt spin fra driveren. Laget, der omgiver kernen hjælper med at give et soft feel, kraftfuld slag og lavt spin med de høje jern. Det midterste lag er med til at fremme kraften fra de midterste jern. Det fjerde lag hjælper med at give optimal spin, når de korte jern bruges. Det sidste lag er skallen, som forøger spinnet ved det sidste indspil.